torsdag 1 januari 2009

Franska köket

Nyårsfirandet var en lugn afton hemma hos "Tomtar o troll". Bananis o jag kom dit vid kl 16 ca med påsar full med godsaker. Vi var efterlängtade. Självklart började vi med bubbel, hmm det var inte såååå gott, men under kvällen hann vi trycka ner 2 st flaskor av samma sort, det gick ju bra desto mer man drack. Dock ingen rusning till systemet för en till flaska av denna. T hade gjort lite förarbete med maten.
Potatisarna låg HEELA i vatten för att kokas för att sen bli klyftpotatis. Så himla kul.... hahhahhaha när potatisarna väl kokar så kommer hon eller jag på HUR ska man göra med potatisarna när dem e KOKHETA ??? Å vill att dem blir klyftpotatis...hahahhahhahha, men vi kan vi, för i det FRANSKA köket så gör vi det med gaffel o kniiiv.

Gjorde ratatouille med klyftpotatis, morot, paprika o rödlök. Rödlöken sätter vi i nästa gång lite senare tror jag, nu vart dem alldeles KOLsvarta. Vi lär oss mycket i det FRANSKA köket. Iår så var vi några färre vid matbordet o lyckades med fläskfilen vill jag lova. Förra gången så brynte vi köttet o sen glömde vi bort filen i ugnen i ca 1½timma, så den vart både liten o TORR!! Men inte i år, då klarade vi allt galant. Vi fixade tom en supergod sås till, gjord på turkisk yoghurt, rödlök, vitlök, citronsaft, örtsalt, svart peppar, salt. Innan den vart så god, så drack vi lite mer bubbel..

SkÅÅÅl, med bubbel o för barnen fanta!!

Förrätten bestod av en trekants macka med lax, hovmästarsås, persilja o citron. Vi satt mittpågolvetvidpuffen o hade en härlig förrätt. Sen var det dax för dem FRANSKA kockarna o sätta igång o få ut hela varmrätten på bordet..

Såå gott, mumsisch vad gott det var, hämtade en flaska vitt vin, som hade stått i vår fina VINkylare balkongen.

Det vart en strålande middag. Vi är sammanlagt låt mig säga hmmmm FYRA st vid bordet. Där fanns det nyårshattar, visselpipa som vi ångrade oss genast när det börja blåsas i dem, serpentiner i silver o svart.

Fast kvällen var ju inte solklart, det var en liten ung man som fick sitta i timeout ngr ggr, men sen så var det liviluckan o det vart en kul kväll trots allt. Kvällen bestod av uppträdande o prat. Vi var nog lite missnöjda T o jag, det var lite mer liv i luckan förra året. Fast det var väl inte så konstigt heller. Det var ju en 3dje person som hade ett ganska hektiskt liv just då. Det var en riktig fest då, svartsjuka, kärlek, expojkvänner ringde o vi andra fick styra upp, tjoahej.. vare då.

Raketer hittade vi inga, men tomtebloss hittade vi på en blomsteraffär Bananis o jag, så upp på berget ngnstans i Årsta o kollade på fyrverkerier.
Tack för en TREVLIG Nyårsafton T & Simon

Inga kommentarer: