tisdag 16 september 2008

Visselpipan!



Idag är det "Svamputflykt" på Bananis skola. Hon skulle ta med sig en tom matlåda, bestick o dryck, för hon skulle få mat fr skolan istället för att vi skulle packa maten.

Bananis berättar -Vi fick åka buss o tåg till tåget, sen när dem var framme så fick dem gå en bit. Sen fick dem gå lite i skogen, sen fick dem springa o leka o leta efter svamp. Dem fick springa tills fröknarna visslade i visselpipan o då var det lunchdax. Efter lunchen så var det fri lek. Det fanns en bana i skogen o där gick Bananis o hennes kompis Wille o letade svamp med en fröken. Banan var med plattor (??). Sen gick dem o kollade på olika svampar, å frågade - går den här å äta? typ 10 ggr.. Sen gick vi hem. På skolan sen så åt vi mellis.

Det bästa av allt var när Bananis lyssnar på en av fröknarna. Som berättar om man kommer vilse. Barnen skulle ha röda eller gula band på sig, Bananis hade rött. Fröken berättade att det skulle vara bra om man hade en visselpipa med sig, för att det skulle vara bra om man kom bort. Så att man kunde vissla så mycket att någon hörde så att dem kunde rädda dig.
Det bästa med detta är att Bananis fick 3 par jeans i söndags av "Jim" & Co o på dem här jeansen fanns det en visselpipa. Visselpipan satte jag på hennes cykelnyckel i morse utan att tänka längre, men BANANIS tänkte lite längre, så hon packade ner visselpipan i ryggsäcken innan dem gick till skogen. Ifall hon skulle komma bort!

BRA GJORT, gumman!!




















Inga kommentarer: